Haku SSYL:n oppilasvaihtoon vuodelle 2019 alkaa!

Vuoden 2019 vaihto-oppilaspaikat Saksaan tulevat hakuun 1.10.2018. Hakuaika kestää 31.1.2019 saakka.

SSYL etsii vaihto-oppilaiksi avoimin mielin liikkeellä olevia yläkoululaisia ja lukiolaisia, joilla on vähintään saksan kielen perusteet hallussa. Vaihdon aikana kieltä ja kulttuuria oppii käytännössä, sillä vaihto-oppilas asuu Saksassa isäntäperheessä ja käy paikallista koulua.

Vaihtoajat ovat:

1) Yksi kuukausi (yläkoulu ja lukio): Lyhyet kuukausivaihdot suomalaisten koulujen loma-aikaan kesä–heinäkuussa 2019, jolloin Saksassa käydään vielä koulua. Hakijoilta edellytetään vähintään vuoden saksan kielen opintoja ennen vaihtoa.

2) Kolme kuukautta (lukiolaiset): Keskipitkät kolmen kuukauden vaihdot toteutuvat elo-marraskuussa 2019. Hakijoilta edellytetään vähintään kolmen vuoden saksan opintoja ennen vaihtoa.

3) Lukuvuosivaihto (lukiolaisille): Pitkät, lukuvuoden 2019–2020 kestävät vaihdot alkavat syyskuun puolivälissä ja loppuvat kesä-heinäkuun vaihteessa. Hakijoilta edellytetään vähintään kolmen vuoden saksan opintoja ennen vaihtoa.

Vuoden 2018 aikana vaihto-oppilaiksi Saksaan on lähtenyt SSYL:n ja DGF:n yhteistyönä 85 suomalaista ja Saksasta Suomeen 24 saksalaista nuorta.

Lähde mukaan vaihto-oppilaaksi!

Lisätietoja: www.ssyl.fi/oppilasvaihto  ja  info(at)ssyl.fi.