Saksalaisen elokuvan viikko 2021

Saksalaisen elokuvan viikko 11.-14.11.2021
Kulttuuritehdas Siihtala (Nurmeksentie 4), Joensuu.
Järjestää Pohjois-Karjalan alueellinen elokuvayhdistys ry (www.pkey.fi) yhteistyössä Joensuun Suomi-Saksa yhdistys ry:n ja Goethe-Institut Finnlandin kanssa.

Liput näytöksiin 6 € (opiskelijakortilla 4 €). Liput kortilla tai käteisellä ennen näytösten alkua.
Elokuvissa on englanninkielinen tekstitys, lukuun ottamatta keskiviikon klassikkoelokuvaa, joka on tekstitetty suomeksi.

Näytösaikataulu:
ma 11.1. klo 18:00: Es gilt das gesprochene Wort (2019)
ti 12.1. klo 18:00: Gundermann (2018)
ke 13.1. klo 18:00: Jeder für sich und Gott gegen alle (Kaspar Hauserin tapaus, 1974)
to 14.1. klo 18:00: Cleo (2019)

Elokuvien esittelyt:
ES GILT DAS GESPROCHENE WORT
Saksa 2019 * 120 min * kieli: saksa, tekstitys englanniksi * K16
Ohjaus: Ilker Çatak
Koskettava rakkaustarina, joka leikittelee stereotypioilla ja ennakkoluuloilla todistaakseen ne vääriksi. Lentäjä Marion tapaa Turkissa miesprostituoidun Baranin, joka haluaa Marionin avulla paeta löytääkseen paremman elämän. Henkilökohtaisten kriisiensä kanssa taisteleva Marion suostuu valeavioliittoon, että Baran pääsisi Eurooppaan. Järjestelyssä on kuitenkin omat haasteensa…

GUNDERMANN
Saksa 2018 * 128 min * kieli: saksa ja unkari, tekstitys englanniksi * K16
Ohjaus: Andreas Dresen
Elokuva perustuu itäsaksalaisen muusikon ja kirjailijan Gerhard Gundermannin elämään. Kaivostyöläisenä elantonsa saanut Gundermann joutui jatkuvasti hankaluuksiin Itä-Saksan salaisen poliisin STASI:n kanssa. Elokuva voitti Saksassa pääpalkinnot (Deutscher Filmpreis) mm. parhaasta elokuvasta, ohjauksesta, pääosasta ja käsikirjoituksesta.

JEDER FÜR SICH UND GOTT GEGEN ALLE (KASPAR HAUSERIN TAPAUS)
Saksa 1974 * 110 min * kieli: saksa, tekstitys suomeksi * K12
Ohjaus: Werner Herzog
Tositapahtumiin perustuva Kaspar Hauserin tapaus kertoo oudosta miehestä, joka vuonna 1828 ilmestyy Nürnbergiin ja aiheuttaa siellä hämmennystä. Mies on ilmeisesti ollut jossakin vankina koko aiemmin elämänsä, eikä hän osaa puhua lainkaan. Elokuva voitti Cannesin elokuvajuhlien Grand Prix -palkinnon vuonna 1975.

CLEO
Saksa 2019 * 99 min * kieli: saksa, tekstitys englanniksi * K12
Ohjaus: Erik Schmitt
Pystyykö Cleo kääntämään ajan taaksepäin? Vaikuttaa siltä, että epäonni on vaivannut Cleon läheisiä hänen syntymästään saakka. Legendaarinen aarre saattaisi ratkaista kaikki ongelmat mutta ensin Cleon pitäisi päästää menneestä irti…
—–